Сергій Надал похвалився перед херсонцями новим ринком і відсутністю бродячих собак

У рамках програми, яку організовує Міжнародний республіканський інститут (IRI), до Тернополя приїхала делегація депутатів Херсонської міської ради. Упродовж трьох днів представники двох міських рад обмінюватимуться досвідом щодо вирішення критичних питань, проведуть семінар із питань правового забезпечення реалізацій рішень ради тощо.

«Кожне місто є унікальним, кожне має свої особливості. Є багато чинників, що нас об’єднують. На жаль, в першу чергу ми мусимо говорити про спільні проблеми. Власне, таке спілкування допоможе знайти спільне вирішення проблем, почути один одного та обмінятись досвідом», - зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал.

На запитання депутата Херсонської міської ради, що найбільше турбує міського голову Тернополя, Сергій Надал назвав декілька прикладів, окремо виділивши питання корупції.

«Найбільше мене турбує благоустрій дворів, ремонт догів, якість обслуговування лікарень. Останнім часом в державі накручена тема корупції. Тому на першому місці стоїть корупція у всі сферах - починаючи від дитячих садочків, шкіл та лікарень і закінчуючи провладними структурами», - наголосив міський голова.

Херсонці зізнались, що у них критична проблема з місцевим ринком. Мовляв, підприємці «окупували» територію перед ринком і не хочуть займати місця у приміщенні. Сергій Надал похвалився, що у Тернополі ця проблема вирішена коштом інвестора, але на території комунального ринку, де з’явилися нові торгові приміщення.

Як позитив, Надал відзначив відсутність у місті, на відміну від Херсона, проблеми бродячих собак.

«Нас три роки критикували за неправильне ставлення до бродячих собак. Ми провели конкурс, знайшлися громадські активісти та організація, які вміють доглядати собак і знають, як це правильно робити. Ми віддали їм ті приміщення, які були в комунальній власності, дали їм кошти на утримання, і критика відразу зникла», - зауважив Сергій Надал.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео