Позашляховик за мотивами “горбатого” Запорожця

Запорізькі дизайнери з компанії Askaniadesign Carstyling Studio, які зробили малюнок і навіть макет із склопластика першого українського суперкара, намалювали чергову версію кросовера, який міг би випускатися на Запорізькому автозаводі.

Перші малюнки ЗАЗ-965 Crossover були зроблені два роки тому, на початку 2015 року хлопці допрацювали їх, а сьогодні виклали ще три ескізи, на яких машина виглядає майже серійною.

Це бачення автомобіля в дуже популярному сьогодні класі – компактних кросоверів. Серед можливих конкурентів – Nissan Juke, Ford Ecosport, Citroen C4 Cactus, Chevrolet Tracker.

Концепт створений у модному сьогодні мотиві “ретро” або ремейків популярних моделей. Таким шляхом йшли творці Mini, Fiat 500, Volkswagen New Beetle.

У ЗАЗ-965 Crossover кузов – трьохдверний хетчбек, сучасні багатоспицеві диски коліс, дискові вентильовані гальма на передніх і задніх колесах.

Світлотехніка теж у дусі часу – світлодіодні фари.

Хлопці з Askaniadesign Carstyling Studio не зробили промальовувань салону і нічого не повідомляють про технічні характеристики, як це прийнято при представленні концепт-карів у світових автовиробників або кузовних дизайнерських ательє. Адже надій на його серійне виробництво практично немає, повідомляє ukrautonews.com.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео