Тернополянин зробив неймовірне

З 14 по 19 липня в Афінах проводився чемпіонат Європи  з велосипедного спорту на треку (молодь до 23 років, юніори). Протягом шести днів 400 молодих талановитих спортсменів із 29 країн Старого світу розіграли 38 комплектів нагород.

У складі збірної команди України в Грецію вирушили двоє тернопільських студентів економічного університету — майстер спорту України міжнародного класу Віталій Гринів і майстер спорту України Тарас Шевчук. Молоді,  перспективні велосипедисти вже неодноразово показували хороші результати на міжнародних аренах в змаганнях на треку та в змаганнях на шосе.  

У Греції перед останнім, шостим, етапом виду програми "Омніум" небагато вболівальників сподівались, що Тарас Шевчук підніметься на п’єдестал, але тернополянин зробив неймовірне: здобувши 5 кіл переваги від основної групи, він зміг обійти своїх суперників і заслужено отримав "срібну" нагороду чемпіонату Європи 2015 року! Уступив Шевчук тільки своєму партнеру по відриву, поляку Dawidу SZUBAKУ. В інших програмах чемпіонату тернополянин посів 5 (групова гонка на очки) та 7 (командна гонка) місця.

Віталію Гриніву пощастило трішки менше. В командній гонці в складі збірної команди України він був 5-ий, а в груповій гонці на очки посів 10-е місце.

Джерело: www.tneu.edu.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео