Підприємець пропонує добровольцям більшу зарплату, ніж держава

Тернопільське підприємство «Вікнар’off» започаткувало ініціативу «Кожному підприємству по бійцю». Компанія береться утримувати 10 добровольців, які підуть захищати державу. Їм обіцяють грошову допомогу, реабілітацію, місце роботи після повернення та гідну заробітну плату.

Тернопільський обласний військком Володимир Катинській такій ініціативі не опирається, навіть обома руками «за», позаяк Тернопільщина пасе задніх з виконання мобілізаційного плану. Про це він сказав на черговому брифінгу у військкоматі. Потім свої пропозиції озвучив

керівник компанії «Вікнар’off» Володимир Бліхар. Він обіцяє взяти на утримання 10 добровольців, готових служити у війську.

- В армії мають служити добровольці-професіонали, а не ті, кого зловили під під’їздом, - сказав бізнесмен. - А щоб було бажання, хлопці мають знати, що в них є надійний тил. Не кожен може йти воювати, але кожен може зробити свій внесок. На Тернопільщині 3,5 тис. діючих підприємств. Якби кожне з них взяло «шефство» хоча б над одним бійцем, справи були б набагато кращі.

Сьогодні бійці без освіти та підготовки отримують від держави 2500 грн. заробітної плати, лейтенанти - від 3500 грн. Компанія Бліхара гарантує зарплату понад 5 тисяч гривень на місяць. Крім того, бійці отримають 20 тис. грн. разової допомоги, до 100 тис. грн. на реабілітацію та офіційне працевлаштування після демобілізації.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео