У Тернополі відкрили унікальний проект «Віртуальна школа»

Поки працівники Міносвіти ламають голови, як «заохотити» дітей до навчання черговим ускладненням навчальної програми, тернополянки знайшли прогресивніший спосіб і вже втілюють його в життя. Проект «Віртуальна школа» спрямований на створення навчальних відеоуроків українською мовою для дітей. Аналогів йому нема в Україні.

Щоб вчитися у «Віртуальній школі», потрібно мати лише бажання, доступ до Інтернету і вільний час. Сьогодні на YouTube-каналі «Віртуальна школа» поки що розміщено 34 навчальні відео-уроки. Проект є безкоштовним.

Уроки з «Віртуальної школи» стануть у пригоді і для дітей, і для батьків, які не завжди мають час приділяти малечі увагу після школи. Також уроки можуть використовувати вчителі, адже анімовані лекції значно цікавіші за звичайне зубріння книжок. 

- Це унікальний проект, - каже керівник проекту Ірина Дригуш. - Провівши моніторинг навчальних відео для дітей в Україні, наша команда виявила, що в інтернеті відсутні відеоуроки українською мовою для початкової школи.

Віртуальною школою можуть користуватися учні на окупованих територіях і у селах, де немає шкіл взагалі. Зараз більшість мобільних операторів надають інтернет, не зважаючи на обставини та територіальне розміщення. Відеоуроки можна завантажити на електронний носій і

дивитися за потреби.

Усі відео тривають не більше 5-8 хвилин. В них коротко розкрито певну тему з основних дисциплін шкільної програми. Наразі це уроки початкової школи з української мови, математики і природознавства. Згодом планують створювати уроки і для старшої школи. 

Як кажуть розробники, створення навчального відео – праця дуже клопітка, а якщо її робити ще й якіснию, то на це потрібно чимало часу. Тож ініціатори розраховують на фінансову підтримку небайдужих. Щоб команда могла працювати протягом кількох місяців, створивши 300 нових, якісних відеоуроків, потрібно 34 тисячі гривень, з яких вже зібрали 10 040.

Протестувати відеоуроки я вирішила на своєму двоюрідному братику, якого дуже важко заохотити до навчання. Тепер Назарко вихваляється вивченими літерами перед батьками.

Підтримати цей проект фінансово може кожен на сайті biggggidea.com. 

Дивитись уроки можна на YouTube-каналі «Віртуальна школа»: www.youtube.com/channel/UCEiSptaIS5XIFcGvQV12gMA

Юлія НІКІТІНА.

Вибір читачів за тиждень

Відео