Ланівці святкують День міста

Сьогодні у Ланівцях відбудуться заходи, присвячені 1000-літтю смерті Рівноапостольного князя Володимира, Дню хрещення Київської Русі та з нагоди Дня міста.

У програмі  – святковий молебень на майдані перед пам’ятником Володимиру Великому, урочиста частина, під час якої родині  загиблого в АТО Василя Борисевича буде вручено орден «За мужність». 

У селищі також відкриють дитячий майданчик, проведуть акцію «За мир та єдність України» (велопробіг, організований групою молоді «ЗаВітРом»), флешмоб. Виступить гурт «Credo», відбудеться спортивна та концертна програми, будуть атракціони, квести, конкурси.

Про це повідомили у прес-службі Лановецької РДА.

Довідка з Вікіпедії. Час виникнення поселення невідомий. В історичних документах Ланівці як одне з великих поселень Волині вперше згадується під 1444 роком, згідно з грамотою короля Казимира IV Ягеллончика, який надав лановецькі землі Паньку Єловицькому. А в описі Кременецького замку за 1545 рік — як власність Кизьминських та Єловицьких, 1565 — власність Гнєвошів-Єловицьких. В 1545 році Ланівці отримали міські права. З 1545 і до 1863 року лановецькі "добра" належали родині шляхтичів Єловицьких, потім князів Вишневецьких, магнатів Мнішеків, а під кінець ХІХ ст. - родині графів Жевуських.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео