У тернопільському гуртожитку переховувався індус

22-річного нелегального мігранта з Індії працівники міграційної служби та СБУ області під час спільних відпрацювань виявили в одному з тернопільських гуртожитків. У ході перевірки з’ясувалося, що в іноземця немає жодних законних підстав для перебування в Україні - виїхати він мав ще кількома місяцями раніше.

На початку липня Тернопільський міськрайонний суд задовольнив позов міграційної служби щодо примусово видворення іноземця. Днями міграційники супроводили нелегала до столичного аеропорту, звідки він вилетів на батьківщину.

Кількома тижнями раніше, всупереч власному бажанню, довелося покинути Україну і 21-річному громадянину Нігерії. Іноземець приїхав в Україну на запрошення донецького вишу. Коли ситуація на Донбасі загострилася, він переїхав у Тернопіль, але до навчання не повернувся. Вже не будучи студентом він мав самостійно покинути Україну, одначе цього не зробив. Відтак виїхати довелося за рішенням суду.

Довідково: З початку року на Тернопільщині виявлено 43 нелегальних мігрантів, 6 - видворено з України, щодо 3 прийнято рішення про заборону в’їзду. 

Ірина Бойко, головний спеціаліст по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ УДМС України в Тернопільській області.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео