Військовий комісаріат заохочує і кнутом, і пряником (відео)

Тернопільщина продовжує пасти задніх із виконання мобілізаційних завдань, повідомив на черговому брифінгу обласний військовий комісар Володимир Катинський. План виконано лише на 23%. Щоб виправити ситуацію, солдатам обіцяють гідну заробітну плату та соціальний захист.

Тернополяни насторожені нещодавніми повідомленнями у ЗМІ про облави військкоматами і врученням повісток на вулицях, тому чоловіки масово тікають за кордон. У обласному комісаріаті запевняють, що боягузів до армії не братимуть.

На контрактну службу запрошують, передусім, безробітних і молодь. Їм обіцяють соціальний захист, кар’єрний ріст та можливість продовжити навчання у військових закладах країни.

 - Контрактник супроводжуватиметься від початку служби і аж до пенсії, - каже командир 44-ї артилерійської бригади Сергій Баранов. - У військових вишах можна отримати навіть ступінь магістра і надалі займатися науковою діяльністю. Окрім виконання завдань в зоні АТО, при умові знання іноземних мов, солдатам також пропонуватимуть участь у міжнародних військових навчаннях, проходження служби за кордоном. До того ж, не усі служитимуть у зоні бойових дій, зате можна отримати бойові навички, щоб захистити свій дім, якщо ворог прийде сюди.

Як повідомив пан Катинський, традиційно найгірші показники з мобілізації у Кременецькому, Бучацькому, Монастириському, Борщівському та Заліщицькому районах. Що ж стосується виконання плану по областях, то гірші показники, ніж у нас, хіба на Закарпатті та у Чернівецькій області.

- Якщо шоста хвиля буде відбуватися такими ж повільними темпами, як зараз, то без сьомої ми просто не обійдемося, - зауважив обласний комісар. - Військовий комісаріат не веде ніяких політичних замовлень. Для мене всі рівні громадяни, і всіх ми ввічливо запрошуємо ставати на захист Батьківщини.

Тим не менше, очевидно, що аби виконати решту 77% мобілізаційного плану, комісаріату доведеться запрошувати тернополян на службу добровільно-примусово.

Нагадаємо, шоста хвиля мобілізації триватиме до 17 серпня.

Юлія НІКІТІНА.

Фото, відео – автора.

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео