Чортківських вепрів косить якась напасть

У селі Біла Чортківського району впродовж двох тижнів гинуть дикі свині в державному підприємстві “Чортківський лісгосп”. Місцеві жителі забили на сполох, оскільки трупи тварин не досліджуючи, захоронили поблизу потічка.

Люди вимагають з’ясувати причини загибелі і побоюються, щоб це не була африканська чума, спалах якої минулого тижня зафіксували на Рівненщині. Спеціалісти Головного управління ветеринарної медицини в Тернопільській області виїхали на місце, там зараз проводять відповідне обстеження з подальшим дослідженням.

– Сьогодні зранку до нас звернулися жителі села Біла Чортківського району і повідомили про те, що вони вже дві неділі спостерігають за загибеллю диких свиней у вольєрному господарстві ДП “Чортківське господарство.” Там був присутній Петро, ветеринар, люди дуже здивовані, чому присутній ветеринар, і дві неділі відбувається загибель. Чому тих загиблих свиней захоронили біля потічка, який впадає в річку Серет. Люди переживають, чи це не є чумка, і що далі з цим робити, – розповідає директор громадської організації “Скеля” Андрій Об’єщик.

В понеділок місцеві мешканці казали, що бачили чотири загиблі свині, вже сьогодні кажуть, що кількість збільшилася до 17. Люди не розуміють, хто дозволив ховати трупи тварин біля потічка. Вони вимагають з’ясувати причини загибелі свиней. На місце в село Біла Чортківського району виїхали спеціалісти головного управління ветеринарної медицини в Тернопільській області. Начальник відділу протиепізоотичного забезпечення цього управління Володимир Марків телефоном повідомив, що наразі там проводять відповідне обстеження.

– Виїхала група спеціалістів ветеринарної медицини для вивчення ситуації, – каже начальник відділу протиепізоотичного забезпечення Головного управління ветеринарної медицини в Тернопільській області Володимир Марків.

Джерело: tv4.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео