Володимир Окрутний присвятив ювілейну виставку митрополиту Шептицькому

Тернополяни вже звикли, що в липні життя у місті зазвичай затихає - пора відпусток. Але цього року друга половина місяця була урожайною на вернісажі в обласному художньому музеї. Вчора тут відбулася ювілейна виставка відомого художника, члена спілки дизайнерів України Володимира Окрутного.

У цьому музеї це вже друга персональна виставка Володимира. В експозиції переважають роботи, виконані у техніці комп'ютерної графіки. Автор приурочив їх до дня народження митрополита Андрея Шептицького, презентувавши роботи із серії "До неба через хрест", "Хресна дорога". Є тут також і портретні композиції, менше - живопису. Директор музею, мистецтвознавець Ігор Дуда, вивчаючи мистецтво Тернопілля, зауважив, що у нашому місті є потужний осередок художників, але серед них малий відсоток тих, хто народився у Тернополі, здебільшого це особистості, які приїхали з інших регіонів.

Окрутний - уродженець Тернополя. Освіту здобував у Львові. Напевно, мало хто знає, що, окрім Львова та Києва, він був учасником міжнародних тематичних виставок у колишній Югославії, Бельгії, Аргентині, Польщі, Люксембурзі, Італії.

Володимир каже, що переваги комп'ютерної графіки в тому, що її можна безкінечно множити, а класичний живопис має після себе тільки один примірник оригіналу. 

Привітати Володимира Окрутного з ювілейною виставкою (полудень віку) зійшлося багато друзів, колег-художників. У виконанні хору катедрального собору, в якому Окрутний співає вже понад 25 років, прозвучали молитви "Отче наш" і "Богородице, Діво, радуйся".  

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео