З Тернополя на передову поїхали кошлаті шати

На минулому тижні через Тернопільський прес-клуб в особі Тетяни Тарасенко наші херсонські колеги з волонтерського центру допомоги Збройним Силам України звернулись про допомогу до групи «Схід та Захід єдині». На позиції наших військ потрібен був снайперський маскувальний костюм типу «Кікімора.

Завдяки Роману Ошусту з групи «Майбутнє України» ми виконали прохання наших херсонських колег, відіславши їхній представниці Ларисі Оленковській маскувальний костюм тернопільського виробництва. А від неї він потрапить до спеціаліста-снайпера.

У сучасній «гібридній» високомобільній війні роль диверсійно-розвідувальних груп займає важливе місце. Для протидії заходженню розвідгруп противника на нашу територію задіюються різні тактичні методи та прийоми. Один з них - снайперські позиції і спостережні «секрети» на шляхах ймовірного проходу груп. Для роботи снайперів на таких позиціях використовуються додаткові способи маскування на місцевості. Один з елементів - маскувальний костюм "кошлатого" типу. Такий костюм має розмивати контури тіла. Найбільш поширений і прийнятний з точки зору ефективності маскування шлях - це костюм, основа якого зроблена з високоміцної м'якої сітки, на яку нашивають або вплітають клапті х/б тканини,  розфарбованої у камуфляж, або шматки тієї ж сітки. Саме на такій основі і створений маскувальний костюм комплекту "Кікімора", до якого зазвичай входять розвантажувальний жилет для боєприпасів, спорядження, озброєння та його елементів, гідратор і інше (це спеціаліст-снайпер підбирає сам в залежності від типу зброї, яку він використовує).

Отож, ми дуже вдячні дітям з християнського табору Української православної церкви Київського Патріархату, що проходив на хуторі Вірля поблизу Почаєва, які при консультаціях Романа Ошуста виготовили цей кошлатий костюм снайпера. Принагідно зазначу, що дівчата з мого рідного колективу Державного архіву Тернопільської області спільно з групою «Майбутнє України» займаються зараз виготовленням інших таких «кошлатих шатів українських Лісовиків-снайперів». Волонтери громадської організації «Схід та Захід єдині» згодом доставлять їх до передової. А дітям з табору Вірля та їхнім виховникам велике волонтерське та солдатське спасибі! Слава Україні

Для усіх тих, хто хоче допомогти волонтерській групі «Схід та Захід єдині», подаю наші реквізити для перерахунку коштів: громадська організація "СХІД ТА ЗАХІД ЄДИНІ" .47100 Тернопільська обл. м.Шумськ вул Волинська 4
р/р 26001070100010,МФО 300142,код ЕДРПОУ 39783360,ПАТ "Укрінбанк".

Ігор Крочак.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео