З відновленням корпорацією «Агропродсервіс» роботи м’ясокомбінату Тернопільщина матиме шанс змінити структуру свого експорту

Корпорація «Агропродсервіс» активно працює над відновленням Тернопільського м’ясокомбінату, який дасть можливість повернутися на роботу колишнім спеціалістам м’ясопереробної галузі й працевлаштуватися молодим.

Збудоване у другій половині 80-х років підприємство за своїми виробничими потужностями було одним із найбільших у колишньому Радянському Союзі.

На жаль, варварська рука безгосподарності поглумилась над м’ясокомбінатом так, що він фактично втратив своє призначення. Тепер, увійшовши до складу корпорації «Агропродсервіс», він народжується заново. Тут завдяки  новітнім технологіям планують створити понад 500 робочих місць. Нині ж на ремонтно-відновлювальних роботах щоденно трудиться понад 150 спеціалістів.

Керівник корпорації «Агропродсервіс» Іван Чайківський стверджує, що до кінця цього року відновлений комбінат дасть перші тонни м’ясної продукції. А відомі свого часу далеко за межами України сирокопчені та сиров’ялені ковбаси знову появляться на новорічно-різдвяних столах тернополян і гідно конкуруватимуть за своїми смаковими якостями на вітчизняному та європейському ринках.

У скорім часі на комбінаті планують запустити лінію з виробництва різноманітних м’ясних консервів як у бляшаній, так і у скляній тарах. Відновлюють також багатофункціональні потужні холодильні камери для охолодження свинини та яловичини.

М’ясокомбінат забезпечить замкнутий цикл виробництва у корпорації «Агропродсервіс», яка входить до ТОП-5 найбільших виробників свинини в Україні. Він також дасть поштовх до інтенсивного розвитку не лише свинарства, а й м’ясного скотарства в області, у тому числі в індивідуальних господарствах.

З відновленням роботи м’ясокомбінату корпорація «Агропродсервіс» стане потужним виробником готової продукції, а Тернопільщина матиме шанс якісно змінити структуру свого експорту.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео