"Останній шанс" прихистила "Коза"

Оргкомітет тернопільської галереї "Бункермуз" ще на початку червня вдихнув життя у конкурс на кращу скульптуру та арт-об'єкт. Впродовж місяця зі всієї України фото із зображеннями своїх творів надсилали митці зі всієї України: з Києва, Харкова, Львова, Червонограда, Тернополя.

Призерами стали Олег Філевич (твір "Лісовики") та Максим Кулик ("Українки"), обоє - зі Львова. Автори не приїхали, натомість надіслали свої роботи, які знаходитимуться у літньому дворику галереї "Бункермуз".

Пощастило поспілкуватися із третім переможцем. Це тернополянин Олег Семців. Оргкомітет відзначив його інсталяцію "Останній шанс". Щоб її побачити, довелось передислокуватись до "Кози", де вона зараз прикрашає арт-клуб.

Олег Семців

- Ідея з'явилася тоді, коли одного разу гуляв парком і побачив в одному місці дуже багато розкиданих пивних кришечок, - розповів Олег Семців. - Попросив друзів їх зібрати. Яка риторика "Останнього шансу?". Це соціальна річ, позитив викличе не у всіх. У цій роботі звертаю увагу на екологію довкілля. Люблю експериментувати у мистецтві. Це дозволяє відкривати нові грані. Дуже вдячний "Бункермузу" за можливість взяти участь у конкурсі, у Тернополі це не часто буває. Щоб виставити свої твори, треба платити гроші, а де молодь може їх взяти, коли зарплатня мізерна або немає роботи?..

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора. 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео