Тернопільщина співпрацюватиме з Поморським воєводстом

Про можливості співпраці і міжнародної допомоги говорили у Тернопільській ОДА під час зустрічі очільник області Степан Барна і представники делегації з Республіки Польща. Делегатами від Польщі виступили радник маршалка воєводства Поморського Республіки Польща, а за сумісництвом і керівник делегації Ян Козловський та радник бурмістра м. Гнєв Республіки Польща Вінсент Мацієвський.

Також були присутні і представники  різних департаментів Тернопільської облдержадміністрації, зацікавлені у налагодженні партнерства з Польщею.

Пріоритетним питанням на зустрічі була можлива співпраця воєводства Поморського та Тернопільської області в галузі туризму, медицини, енергозбереження і налагодження стосунків з ВНЗ, різноманітних програм обміну між країнами.

Степан Барна нагадав іноземним гостям про те, що саме на території Тернопільщини розташовано найбільше замків і фортифікаційних укріплень в Україні. Очільник області натякнув полякам, що такі об’єкти варті допомоги з боку сусідньої держави, адже вони є важливою складовою розвитку туризму та залучення інвестицій.

«Поморське воєводство – перше, яке зголосилося співпрацювати з нами в рамках гуманітарних проектів, що стосуються оздоровлення дітей, учасників АТО та переселенців. І найважливішим є те, що на сьогодні стратегічним є партнерство з польською стороною, яке займає в товарообігу області одне з перших місць», - сказав Степан Барна.

Також губернатор зазначив, що область має намір співпрацювати не лише з Поморським воєводством, але й Підкарпатським та іншими. Тернопільщина готова розширювати межі співпраці з Республікою Польща.

Керівник делегації Ян Козловський зазначив, що сьогоднішній візит в Україну є його першим приватним візитом, оскільки раніше йому доводилося бувати в Україні лише в рамках робочих поїздок. Під час попередніх парламентських виборів польський гість був спостерігачем від Європарламенту.

Ян Козловський висловив сподівання на плідну співпрацю в результаті сьогоднішньої зустрічі і зазначив, що постарається всяко сприяти рішенню керівництва Поморського воєводства стосовно зв’язків з Тернопільщиною.

Зустріч польської делегації з українською стороною не є останньою, оскільки має відбутися ще ряд зустрічей з питання залучення інвестицій в область.

Соломія ШАЛАЙ.

Фото автора.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео