Депутати сільради роздають землі своїм «малозабезпеченим» родичам

Обуренню жителів села Острів Тернопільського району немає меж. Депутати місцевої сільради розробили генеральний план села, за яким землі під забудову роздали не малозабезпеченим сім’ям, а своїм родичам.

Ще у вересні минулого року місцеві жителі написали заяви, щоб отримати плани на забудову. Їх мали роздавати молодим сім'ям, малозабезпеченим, тим, у кого в хаті по декілька сімей.

Позаминулого тижня відбулася сесія, на якій 15 депутатів сільради поділили генплан села. Як виявилось, плани вони роздали собі, своїм «малозабезпеченим» дітям і родичам. Зі 160 планів лише кілька дісталося тим, хто їх справді потребує. 

Сьогодні  обурені мешканці зібрались на протест, проте через 20 хвилин розійшлися. У сільській раді ситуацію коментувати відмовились. «Терену» вдалось поспілкуватися з місцевою жителькою, яка також розраховувала на землю.

- Люди протестують, бо нема справедливості, - каже пані Ольга. – Але багато хто сидить і не висовується, мовляв, моя хата з краю. Особисто нас в одній хаті тулиться 3 сім’ї, і ніхто з нас не отримав плану. В мене двоє дітей, братова сім'я з дитиною, батьки – разом 8 осіб. Зате план отримала незаміжня дочка працівниці сільради, яка має триповерхову хату. І таких багато. Де справедливість?

Сільський голова небагатослівний. Каже, що рішення приймали депутати, а він лише підписав документи, ще й нібито під тиском. Він пообіцяв людям, що скличе позачергову сесію на наступному тижні, проте люди бояться, що вже буде пізно. Оформлення призупинити може лише суд.

Масштабніший пікет сільської ради острівчани хочуть влаштувати 5 серпня.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео