Подружжя медиків допомагає Україні з-за кордону

Богдан Бойчук та його дружина Надія Архіпова, які раніше працювали у Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського, в черговий раз передали до вишу гуманітарний вантаж з медикаментами та медичним обладнанням. Подружжя сьогодні проживає далеко за межами України, але активно допомагає бійцям АТО.

Пан Богдан і пані Надія докладають максимум зусиль для того, аби забезпечити необхідним обладнанням та лікарськими засобами українські військові госпіталі. Завдяки цій допомозі лікарям на передовій вдається врятувати не одне життя. У пресслужбі медуніверситету нагадали, що чимало представників ТДМУ сьогодні виконують свій громадянський обов’язок на сході.

Як розповіла доцент кафедри дитячих хвороб Тамара Воронцова, подружжя самотужки збирає все необхідне для госпіталів і надсилає його до України.

«Вони є щирими патріотами своєї країни, як і ті, хто сьогодні перебуває на фронті. Гуманітарний вантаж від Богдана Бойчука і Надії Архіпової уже розсортований по потребах для тих госпіталів, медичних бригад, медпунктів, де проходять службу наші працівники. Невдовзі всі ці речі будуть доставлені адресатам. Наші колеги також передали зонди для харчування немовлят. Цих засобів потребують дитячі лікарні країни, оскільки з їх допомогою можна врятувати життя новонародженим. Зонди будуть передані в дитячі лікарні».

     

Адміністрація університету висловлює щиру подяку Богданові Бойчуку та Надії Архіповій за віддане служіння батьківщині.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео