У чортківських кабанів чуми немає, вони загинули від отруєння

Протягом минулого тижня на території вольєрного господарства Білецького лісництва ДП «Чортківське лісове господарство» з невідомих причин почали гинути особини дикого кабана. 30 липня ц.р. працівники управління ветеринарної медицини в Тернопільській області взяли аналіз проб біоматеріалу на дослідження його на виявлення африканської хвороби свиней.

Тушки одинадцяти загиблих тварин утилізували згідно з санітарно-ветеринарними нормами. Зовнішніх ознак, які попередньо характеризували б наявність у мертвих тварин африканської чуми спеціалісти ветеринарної служби не виявили.

Не було і зовнішніх ознак захворювання на чуму в живих диких кабанів, в яких взяли проби біоматеріалів для дослідження на виявлення африканської чуми, які 30 липня було відправлено у Київський державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

На сьогодні уже відомий результат – у пробах біоматеріалів мешканців вольєру Білецького лісництва не виявлено африканської чуми. Тож попередню інформацію стосовно отруєння кабанів офіційно підтверджено, повідомили в управлінні «Тернопільліс».

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео