Десантник збудував капличку за армійські гроші

У Вишнівці освятили капличку ікони Божої Матері Почаївської, яку навпроти своєї хати збудував місцевий мешканець, старшина 80-ї аеромобільної бригади Олег Шаповал на кошти, які рік отримував на службі у Збройних Силах України, беручи участь у бойових діях на сході країни у Луганській області.

Символічно, що по вулиці з новою капличкою впродовж багатьох століть проходять паломники до Почаївської Лаври. Вулиця так називається – Почаївська. Олег Шаповал наголосив, що в день, коли у Вишнівці освячують капличку, у Львові відкрили пам’ятник загиблим у зоні АТО десантникам «вісімдесятки».

– Людина чесна тоді, коли вона чесна перед своєю совістю, – каже Олег Шаповал. – Я йшов на війну не заради бравади, вдаваного геройства, медалей чи заробітку, а заради того, щоб та біда не прийшла сюди, до мене до хати – у  Західну Україну. Зараз, кажуть, проблема з мобілізацією: бачачи ставлення держави до своїх захисників, до тих, хто першими кинулися боронити Україну, спостерігаючи за їхніми поневіряннями, хлопці не хочуть служити. Вони кажуть, немає за кого воювати і проливати свою кров. Ми добре усвідомлювали це ще минулого року, але йшли боронити не владу, а себе, свої сім’ї, дітей, своє майбутнє, яке можливе лише в незалежній Україні, якої ніколи не існувало для кремлівського карлика та яку він прагне знищити морально і фізично. Більше року в державі війна, і досі головним ресурсом і годувальником армії є український народ, який власними силами і коштом, шляхом розгалуженої структури волонтерських організацій забезпечує бійців усім необхідним, включаючи медикаменти, їжу, одяг, техніку і подекуди навіть зброю. Поки я був в АТО, мене теж одягали й годували волонтери, за що їм щиро вдячний, тому усі кошти, котрі держава виплачувала за її захист, я використав не для власного збагачення, а для спорудження каплички Божої Матері.

В планах у старшини також спорудження біля каплички ще й стели героям Небесної сотні.

Джерело: Народне слово

Вибір читачів за тиждень

Відео