На новій картинговій трасі влаштували покатушки

У Тернополі вперше «обкатали» нещодавно збудовану в парку «Топільче» картингову трасу, яка стала найбільшою на Західній Україні. Її планують сертифікувати восени, тоді і почнуть влаштовувати перші змагання обласного і всеукраїнського рівня.

Довжина траси - 720 метрів. Вона відповідає всім стандартам відповідно до вимог федерації картингового спорту. Загальні витрати на її будівництво склали близько 5 мільйонів гривень, проте місцева влада не витратила жодної копійки бюджетних коштів – все оплатив приватний інвестор. До речі, відновлював трасу той самий підприємець, який будував критий ринок на Шептицького. Дорога була настільки пошкоджена технікою, що її довелось створювати заново.

Поки що траса не має «товарного» вигляду, потрібно ще провести додатковий благоустрій. Тернополян просять зносити шини - для огорожі усієї площі їх потрібно не менше 2 тисяч.

- Ця траса будувалась у 80-х роках за громадські кошти, - каже завідувач спортивно-технічного відділу наукового центру Валерій Посвятовський. - Так вийшло, що вона стала нічийна. Тут потрібно закріпити власника, адже об’єкт потрібує постійного догляду та фінансової підтримки.

На Тернопільщині фанатів картингового спорту дуже багато, адже майже половина районів області мають картингові секції. Влада надіється, що траса стане однією з перлин Тернополя, і допоможе залучити спортсменів, туристів й інвесторів.

В перспективі планується, щоб на картингу могли покататись не лише спортсмени, а й усі охочі.

У Тернополі дітей від 5 до 18 років у гурток картингу набиратимуть з вересня. Заняття безкоштовні, проте це недешеве задоволення, а фінансування немає. Тому поки що все триматиметься на ентузіазмі батьків.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео