Волонтери з Тернополя допоможуть школярам з Луганська

Волонтери Самооборони Майдану Тернопільщини збирають допомогу для шкіл Луганщини, аби на звільнених територіях діти у вересні могли піти на навчання. Найбільша потреба - у підручниках, українських книжках, канцелярії, меблях.

«До нас звернувся наш товариш по волонтерській діяльності Георгій Тука, який зараз виконує обов’язки голови обласної адміністрації Луганської області. Він попросив допомогти зробити так, щоб школи на звільнених територіях могли відкритися до першого вересня, а діти були забезпечені хоча б чимось», – говорить волонтер Самооборони Майдану Тернопільщини Лілія Мусіхіна.

У деяких класах немає парт та дошок, тому волонтери звернулися за допомогою до видавництв, які спеціалізуються на випуску українських книжок та підручників, а також до виробників меблів.

«Дуже важливо працювати саме у цьому напрямку. Ми всі розуміємо, що населення цієї території дуже довго піддавалося впливу російської пропаганди. Ми чуємо з екранів телебачення, читаємо в Інтернеті, що це люди, які говорять: «Нам все-одно - росіяни чи українці, аби не стріляли». Вони не можуть визначитися зі своєю національною приналежністю. Для них дуже важливо формувати поняття національної гордості та свідомості, а без якісної української книжки це неможливо», – додає Лілія Мусіхіна.

Джерело: ternopil.te.ua/

 

Вибір читачів за тиждень

Відео