Військкомат спокушає контрактною службою жінок

На традиційному понеділковому брифінгу у Тернопільському облвійськкоматі полковник Володимир Катинський розповів про перебіг шостої хвилі часткової мобілізації. За його словами, найкраще виконують мобілізаційні плани Теребовлянський, Збаразький  та Лановецький райони. Підволочиський район вже виконав план на 100 %.

Продовжують пасти задніх Бучацький, Монастириський, Борщівський, Заліщицький, Кременецький, Козівський райони, а також Кременець та Чортків. Загалом план мобілізації в області виконано на 35 %.

Володимир Катинський вкотре нагадав про можливості і привілеї служби за контрактом. Підписати контракт для проходження військової служби можуть і чоловіки, і жінки віком від 18 до 40 років. Контракт підписується на 3 або 5 років, хоча найближчим часом може з’явитися можливість короткочасного контакту на 6 місяців.

Начальник відділу комплектування та призову, заступник військового комісара Олег Денисюк повідомив, що є можливість вступити у вищі військові навчальні заклади України за результатами ЗНО за спрощеною процедурою. Військові виші прийматимуть документи з 12 по 22 серпня і запрошують на навчання всіх, хто не вступив у інші навчальні заклади.

Також підполковник Денисюк торкнувся теми відновлення військових частин. В області таких чотири - у Тернополі, Чорткові та дві у Бережанах. Для військовослужбовців-контрактників тут є чимало вакантних посад. Лише у Тернополі на місці дислокації 44-ої артилерійської бригади на службу за контрактом готові прийняти 324 чоловіків та жінок віком від 18 до 40 років. У бережанських частинах є близько 600 вакансій. Але пріоритетним завданням є комплектація 44-ої бригади. Вже у вересні кількість вакансій має зрости до 1200. Найбільша потреба є у зв’язківцях, пожежниках, коректувальниках, розвідниках. Також на службу запрошують майбутніх командирів відділень.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео