Не новий, але справний: тернопільські рятувальники мають презент

Пожежно-рятувальний автомобіль для ліквідації дорожньо-транспортних пригод, наслідків техногенних завалів подарували тернопільським рятувальникам польські колеги. Авто хоч і не нове, проте технічно справне й обладнане механізмами, які дозволяють розбирати важкі конструкції.

Упродовж чотирьох днів на Тернопільщині перебувала делегація працівників державної пожежної охорони з Шльонського воєводства Республіки Польща. На знак багаторічної дружби польські вогнеборці подарували українським колегам пожежно-рятувальний автомобіль.

– Такий автомобіль наші рятувальники використовуватимуть для ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод та інших надзвичайних ситуацій переважно техногенного характеру. Його оснащено ланцюговою лебідкою, щоб витягати та буксирувати автомобілі, краном-маніпулятором для деблокування потерпілих з-під завалів чи деформованих машин, телескопічною мачтою для освітлення місця події у нічний час, – каже помічник начальника управління ДСНС України в Тернопільській області по зв’язках з громадськістю Ірина Крупа.
Джерело: tv4.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео