До річниці смерті освятять монумент героя з Бережан

16 серпня – перша річниця від дня смерті Олександра Філя, героя, який загинув у зоні АТО. За активну життєву позицію, внесок у збереження територіальної цілісності та суверенітету України ціною власного життя рішенням XXV сесії Бережанської міської ради № 997 від 9 жовтня 2014 р. Олександру Олеговичу Філю присвоєно звання «Почесний громадянин міста Бережани» посмертно.
Земляки, чим можуть, допомагають матері загиблого воїна. Бережанська міська рада виділила Галині Михайлівні одноразову матеріальну допомогу в сумі 40 тис грн. для виготовлення пам’ятника на могилі сина. Місцеве підприємство «Добробут» здійснить роботи із встановлення пам’ятника. А 17 підприємців міста, які вирішили залишитись анонімними, долучились до робіт фінансово.
Освятять пам’ятник 16 серпня.

Джерело: vk.com/berezhinfo

Довідка. 19-річний Олександр Філь був навідником аеромобільно-десантного взводу військової частини А0284. Він змалку мріяв служити в армії. Коли виповнилося 18 років, після першого курсу вирішив залишити навчання в Бережанському  агротехнічному інституті й пішов служити за контрактом. Загинув 16 серпня 2014 року від смертельного поранення під час виконання бойового завдання в районі АТО біля села Хрящувате під Луганськом. Того дня позиції українських солдатів російські найманці обстріляли шквальним вогнем із «Градів». Один снаряд влучив у будівлю, де з іншими бійцями перебував Олександр… Сашко був єдиною дитиною у сім'ї. Його виховували без батька мама з бабусею.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Олександр Філь посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Вибір читачів за тиждень

Відео