Де можна якісно і дешево оздоровитись на Тернопільщині?

Ми рідко оздоровлюємось задля профілактики. Звертаємось до лікарів, коли вже «припре». «Терен» знайшов місце чи не ідеального відпочинку та оздоровлення на Тернопільщині - Микулинецьку обласну фізіотерапевтичну лікарню реабілітацію.
У 18 столітті в містечку Микулинці був графський палац, площею 4500 кв. м. Його мешканці, графи, вибрали для життя найвищу точку місцевості - звідти можна було бачити усе містечко. З часом палац втратив свою велич, змінилися й мешканці.

Із 1967 року у приміщенні колишнього осідку графів відкрили Микулинецьку обласну фізіотерапевтичну лікарню. Тут лікувалися не лише місцеві та приїжджі українці, але й закордонні пацієнти.
"З кожним роком все більше людей приїжджає до нас на лікування, бо маємо тут унікальні сірководневі джерела – найбільш насичені цілющим складом мінералів в усій Україні" - зазначає головний лікар закладу Зіновій Ясеник. 
 

Оздоровитись у лікарні можна за такими показами: захворювання нервової, серцево-судинної систем, проблеми жіночих статевих органів, дитячі хвороби. 
Надає Микулинецька обласна фізотерапевтична лікарня найрізманітніші послуги: є термальні води із високим коефіцієнтом вмісту активних речовин, лікувальні грязі, теплові процедури, підводні витяжки, масажі та багато іншого. Результат можна відчути, пройшовши 21-денний курс лікування. Вікові категорії теж тут доволі різні - лікарня готова приймати до себе навіть дітей віком від 1 року. 

Найвищий пік відвідувань у Микулинцях - літо та зима (сезон відпусток), тоді відчувається дефіцит місць. Розрахована оздоровниця на 150 осіб одночасно, хоча готова до себе прийняти ще сотню пацієнтів, ліжка доставляють. Палати розраховані на двох, чотирьох і вісім хворих.

Варто наголосити і про ціни – тут вони досить демократичні. Курс лікування для жителів області обійдеться у межах 400-500 грн, пацієнтам з інших областей ці ж умови вартуватимуть 1500 грн. Люди з групами інвалідності, медики будь-якого профілю мають знижку у розмірі 100 грн. від вартості лікування. Діти до 18 років, учасники АТО, інваліди війни проходять курс лікування безкоштовно. Вартість включає в себе проживання, усі фізіотерапевтичні процедури та триразове харчування.

"Було б у нас 500 ліжок - були б усі заповненні" - каже головний лікар.

Зіновій Ясеник працює у фізіотерапевтичній лікарні реабілітації 20 років. На запитання: "Чи бачили ви чудо, коли діти з важкими діагнозами виліковуються?" відповів: "До нас приїжджають діти з церебральним паралічем, і бачимо, що є ефект від лікування. Чудес не буває, але коли дитинка не ходить, а тут починає потроху ходити, - це своєрідне чудо для тої дитинки і батьків. Важкі діти від народження виростають на наших очах".
Пацієнти позитивно відгукуються про цей медичний заклад. Так, пані Світлана, що приїхала із Хмельниччини, зазначає: «Я ніколи не знала про таку лікарню, приїхала з болями в хребті, дуже віддавало в ногу, де я тільки вже не була з тими проблемами, а тут уже завершую лікування і біль минув. Це таке щастя, що можу забути, як то воно бути хворим, тільки ці процедури мені допомогли, рада, що вертатимусь додому здоровою. Дуже вдячна лікарям і персоналу, бо тут таки справді добре».
Варто пам'ятати, що оздоровитись можна будь-кому з нас. Чи не найкращий спосіб бути здоровим - це своєчасно взятися за оздоровлення. 
Залишаємо контакті дані медичного закладу, раптом пригодиться: м. Микулинці, вул. Галицька 2, Теребовлянський район, Тернопільська область. Тел. (03551) 5 14 59
І будьте здорові!

Оксана СЛОБОДЯН

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео