Ремонт на Живова просувається ударними темпами

Капітальний ремонт частини дороги на вулиці Живова у Тернополі завершать раніше, ніж планували. Посприяла погода.

Закінчити з ремонтом шляховики мали 21 серпня, але зроблять це на тиждень раніше. Після цього візьмуться за облаштування вулиць Дружби і Тролейбусної.

Зараз на Живова на ділянці дороги від Автовокзалу до вулиці Оболоня вже кладуть нижній вирівнюючий шар асфальту. До цього дорогу готували з початку липня. Крім надійної, як запевняють комунальники, основи, подбали і про стоки води, яка тут збиралася після дощів, і про практичність місця зупинки громадського транспорту.

- Зроблено армоване покриття в місцях заїзду автобусів на зупинку на міжміському автовокзалі, а також облаштовується нижній шар асфальтового покриття. Далі ми зробимо розмітку та завершимо капітальний ремонт, – говорить начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології (ЖКГ) Микола Лесів. – Проклали понад 150 метрів дощової каналізації. Сподіваємось, що це дасть позитивний ефект у вирішенні водовідведення у цьому мікрорайоні,– розповідає начальник відділу технічного нагляду Тернопільської міськради Олег Вітик. - Якщо погода дозволить, день-два вистачить, аби нижній вирівнюючий шар стабілізувався, після чого постелять верхній шар асфальту.

До 1 вересня закінчать капітальний ремонт і на вулиці Тролейбусній. Також паралельно ремонтуватимуть міст на вулиці Бродівській.

Після завершення капітального ремонту ділянки на вулиці Живова шляховики займуться заїздом до котельні біля будинку №14.

- Під час ремонту, згідно зі схемою організації дорожнього руху, ця ділянка була повністю перекрита, і проїзд сильно ускладнився, тому що ширина вулиці була звужена практично на 11 метрів. З наступного тижня рух нормалізується, запрацюють паркомісця для приватного транспорту, і все буде працювати в звичному режимі, – запевнив Олег Вітик.

Тамара КОБЛИК

Вибір читачів за тиждень

Відео