Мінус проблема – плюс пандус

   На вулицях нашого міста постійно більшає двоколісних транспортних засобів: велосипед впевнено завойовує авторитет серед українців. Чому люди пересідають на ровери? Для когось це економія грошей, для інших – часу. Багато хто вбачає в цьому здоровий спосіб життя. Велосипед проїде там, де не зможе жоден автомобіль.

   Та, чомусь, в нашому місті не дуже підтримують здорову ідею – пересадити усіх на велосипеди. Проблема з’їздів і спусків на сходах чи тротуарах стоїть, як завжди, гостро.

   Аби, хоча б частково, вирішити це питання тернопільські активісти спільноти «ВелоТернопіль» зібралися сьогодні з самого ранку на сходах у парку «Топільче», розташованих при вході в парк з боку дамби (навпроти зупинки громадського транспорту «Готель «Галичина»). За цілий день хлопці – Юрій, Олег, Володя і Тор зробили масу роботи. Зачистили частину сходів, вирівняли поверхню під пандус і положили бруківку. Палюче сонце і відсутність свіжого повітря не стали на заваді яскравому позитивному настрою волонтерів – вони посміхаються і жартують.

   - Матеріали нам надало Управління парків, інструменти також. Правда, усе доводиться робити самим – прораб Юрій Бойко від ранку більше не з’являвся. Роботу нам сьогодні завершити не вдасться – бетону для заливки стоків не знайшлося, – каже Юрій Собі, організатор заходу. –Проте маємо надію на нашу домовленість з Управлінням і вони таки знайдуть засоби для завершення пандусу.

   Сьогодні стало зрозуміло, що питання благоустрою Тернополя на ділах, а не на словах, турбує не так багато людей. Мами з колясками щодня ремствують на плачевний стан сходових з’їздів у парку, проте жодна не зорганізувала свого чоловіка на допомогу волонтерам. Давайте разом змінювати місто на краще!

Тамара КОБЛИК

Вибір читачів за тиждень

Відео