Влада міста робить акцент на екологічному транспорті

   За останніх чотири роки тернопільський тролейбусний парк розширив свої можливості та майже наполовину оновив свій транспорт. Хизуються транспортники і новозбудованими тролейбусними лініями та маршрутами, а також оновленими причалами «Дальній» та «Центральний» для тернопільських теплоходів – «Капітана Парія» та «Героя Танцорова».

   З 2011 року тернопільські вулиці поповнилися 22 тролейбусами  «Шкода 15Тр», а ще чотири «Шкода 14Тр» буде придбано у вересні. Щодня на лінію виходить в середньому 55 одиниць транспорту. Окрім оновлення рухомого парку, за останні роки в Тернополі активно ведеться розбудова тролейбусних ліній. На сьогодні збудовано дві нові тролейбусні лінії на масиві «Аляска» (вул. В. Великого, Л. Курбаса, Морозенка, Симоненка) та у районі обласної дитячої лікарні (вул. Корольова, Сахарова, Купчинського). Добудовується лінія на масиві «Дружба» (вул. Бережанська, Лучаківського, Будного, Тролейбусна), яка буде здана в експлуатацію наприкінці серпня. За сприятливих погодних умов до кінця вересня планується завершити будівництво ще однієї лінії, яка проходитиме  вулицею Довженка (масив «Східний»).

   Як повідомляє міська рада, з бюджету міста мають виділити додаткових  2 млн 823 тис. гривень на закупівлю та розмитнення нових тролейбусів і облаштування нових тролейбусних ліній. Розмитнення чотирьох чеських «рогатих» обійдеться місту в 640 тис. гривень.

   Протягом останнього року значно збільшився пасажиропотік в екотранспорті, адже їздити тролейбусами вдвічі дешевше, зручніше і екологічніше. Та й завдяки розвитку транспортної мережі, тролейбусом можна дістатися майже у всі частини міста.

Соломія ШАЛАЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео