«Ювілейна» допомога для фронту

   Вчора тернопільські волонтери відправили в зону бойових дій 28 тонн допомоги. Це вже 10-ий рейд допомоги від волонтерської групи громадської організації «Схід і Захід єдині», або, як його називають самі волонтери, ювілейний рейд, присвячений Дню Незалежності України. Завантажували фуру біля ТРЦ «Подоляни», звідки вона і вирушила в місто Костянтинівка Донецької області, де розташований  логістичний склад організації. Вже звідти допомогу розвозитимуть на передову.

   Значну частину допомоги складає мінеральна газована вода – це аж 24 тонни. Волонтери переконані, що потреба у питній воді в таку спеку є чи не найбільшою: «На кожного бійця Міноборони виділяє щодня 650 грамів питної води. Можете уявити, як боєць під сонцем в бронежилеті,  кевларовій касці і з автоматом може вистояти добу на блокпості», - підкреслює волонтер громадської організації «Схід і Захід єдині» Василь Конько.

   Також волонтери повезли воякам й іншу допомогу: військову форму, військове взуття, маскувальні сітки, 2,5 тонни тушкованого м’яса, макаронні вироби, солодощі, каву, чай, домашні закрутки, нижню білизну, шкарпетки і багато іншого.

   За рік існування волонтерської групи, на фронт відправили 9 великих фур (тягач вагою близько 30 тонн) і більше 26 бусів з допомогою, а самі члени групи побували з допомогою для бійців на фронті більше 155-ти разів. Волонтери підтримують контакт із понад 30 військовими підрозділами і з'єднаннями, забезпечуючи їх необхідними продуктами харчування та амуніцією.

Соломія ШАЛАЙ

Фото Ігоря КРОЧАКА

Вибір читачів за тиждень

Відео