Працівника міського військкомату пов’язали на хабарі

Працівника міського військкомату Тернополя на цих вихідних взяли на хабарі у розмірі 6000 грн.

Співробітники Управління СБУ в Тернопільській області затримали офіцера Тернопільського міського військкомату за адресою вул. князя Острозького 60, під час отримання хабара в розмірі 6 000 гривень. Зловмисник вимагав у призовника гроші за допомогу в ухиленні від мобілізації.

Військовий комісар Тернопільської області Володимир Катинський заявив, що своїх підлеглих «покривати» не збирається, і винного обов'язково покарають.

- Хабар дійсно був, - зазначив обласний комісар. - Винним є капітан Сокіл. Ця людина була призвана на службу за мобілізацією в лютому 2015 року. Він був на посаді старшого офіцера відділення обліку та бронювання сержантів запасу. Чоловік місцевий, тернополянин. Що спонукало його піти на такий злочин, покаже слідство. Мною також назначене службове розслідування. Однак, я наголошую - злочинці повинні сидіти за гратами, а не в кабінетах. Моя думка однозначна –людина має бути засуджена  і покарана за цей злочин.

Дане правопорушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. Наразі тривають слідчі дії та призначене службове розслідування.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео