На Тернопільщині відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО герою

У селі Курівці Зборівського району відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки патріоту і герою Юрію Флисті. Памятний знак розмістили на фасаді школи, в якій навчався загиблий боєць. На церемонію зібралися рідні Юрія, представники Зборівської РДА, вірні друзі та просто небайдужі односельчани.

Юрій Флиста пішов добровольцем в АТО влітку 2014 року. Загинув 15 жовтня 2014 року у бойовому зіткненні з противником на блокпосту № 32 поблизу села Сміле Слов'яносербського району Луганської області на Лисичанській трасі. Зустрічали тіло Героя в Курівцях 31 січня. Перепоховали Юрія Флисту 1 лютого в рідному селі.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Вшанування пам’яті людей, котрі віддали своє життя за нашу державу, – наш святий обов’язок. І сьогодні відкриття меморіальної дошки нашому землякові, героєві Юрію Флисті - це щира данина пам’яті справжньому патріотові, який самовіддано вступив до ряду захисників своєї Вітчизни, боровся за її суверенність, мир та спокій на рідній українській землі. Схилімо голови низько перед пам’яттю і подвигом патріота, котрий зробив неоціненну послугу для нас з вами задля щасливого майбутнього нашої держави!», - сказав у своєму виступі голова РДА Ігор Яворський.

Прозвучали слова подяки батькам за патріотично вихованого сина і щирі співчуття з приводу його втрати.

Освятив меморіальну дошку парох села Курівці о.Іван Шкумбатюк.

Вічна слава і вічна пам’ять Герою Юрію Флисті, який віддав життя за майбутнє України!

Тамара КОБЛИК

 

Вибір читачів за тиждень

Відео