Освятили пам’ятник воїну з Бережан Олександру Філю

На старому кладовищі у Бережанах відбулося освячення пам’ятника на могилі захисника України Олександра Олеговича Філя, який рік тому героїчно загинув, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України. 

19–річний Олександр Філь загинув 16 серпня 2014 року у зоні проведення АТО під час виконання бойового завдання. Олександр був навідником аеромобільного-десантного батальйону військової частини, служив за контрактом у Львівській 80-ій аеромобільній бригаді. Від початку бойових дій на сході перебував у зоні АТО, охороняв аеропорти Донецька та Луганська.

9 жовтня 2014 року Олександру посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин міста Бережани». 14 березня 2015 року Указом Президента України №144/2015 за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, він посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Віддати шану герою прийшли друзі-побратими з Львівської 80-ої аеромобільної бригади, керівництво району і міста та багаточисельна громада, йдеться на сайті Бережанської РДА.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео