На Тернопільщині будуть нові бланки для оформлення субсидій

У міністерстві соціальної політики запевняють, що оновлені бланки заяв та декларацій будуть значно простіші за попередні. До кожної родини вони надійдуть наприкінці цього місяця. Проконсультувати, як правильно їх заповнити, зможуть працівники Укрпошти. Їх саме навчають субсидійної грамоти. 

До кінця серпня тернополянам знову надішлють бланки для оформлення субсидій - нові і спрощені. Тепер у декларації не потрібно вказувати суму доходу, а лише її вид, який люди отримували протягом року: пенсії, зарплати, соціальні допомоги, стипендії. 

У найвіддаленіші села поїдуть мобільні групи для допомоги з оформленням документів. Нині бланки друкують, кожна родина отримає їх поштою. Заповнені документи слід буде нести чи надсилати поштою у місцеві органи соцзахисту, а також на пошту. 

Наразі Міністерство соціальної політики разом з Укрпоштою організовують навчання працівників поштових відділень, щоб вони могли допомогти громадянам, особливо в сільській місцевості, правильно заповнити бланки заяв і декларацій.

Тернополян закликають не баритись з оформленням житлових субсидій, адже на початку опалювального сезону охочих мати пільги буде багато.

Юлія НІКІТІНА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео