Діти у Тернополі малюють з натури (фото)

Сьогодні в Українському Домі урочисто відкрили ІІІ художньо-мистецький пленер "Палітра святкового міста" та І дитячу художньо-мистецьку галерею "Палітра". Новостворену галерею поповнили найкращі дитячі роботи з попередніх двох пленерів "Палітра файного міста" та "Карпатська палітра". 

Учасників та гостей заходу привітали заступник міського голови з гуманітарних питань Олександр Смик і начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. Участь у святковому дійстві взяли відомі художники краю Євген Удін та Володимир Шумило, учасники Тернопільського аматорського хору ім. Кобилянського.

Зараз юні художники розташувалися у центрі міста, творять свої "шедеври". 

- Рік тому виникла ідея пожвавити мистецьке життя у Тернополі саме через творчу роботу з молоддю, - каже одна з організаторів виставки Галина Кізілова. - На жаль, у Тернополі до цього часу для дітей не було пленерів. Дехто навіть не знає, що це таке. А це дуже цікаве заняття - діти малюють на свіжому повітрі з натури. Кожна «Палітра» щось означає. Перший пленер «Палітра файного міста» був присвячений набережній Тернополя, другий - «Палітра Карпат» був виїзний, а сьогоднішній - «Палітра святкового міста» приурочено до Дня Прапора та Дня Незалежності.

До речі, до акції залучили не лише тернополян, але й дітей-переселенців.

Після завершення пленеру дітей нагородили дипломами і професійним художнім приладдям.

Валентина СЕМЕНЯК, Юлія НІКІТІНА

Фото авторів 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео