Бережанський вернісаж Ткачика зібрав багато друзів

До Дня Незалежності та Дня міста у виставковій залі Бережанського Державного історико-архітектурного заповідника відкрили мистецький вернісаж заслуженого художника України Богдана Ткачика. Назва виставки філософська: "Дорога з дитинства - дорога до себе".

Гості й відвідувачі отримали багато позитивних вражень від спілкування з відомим художником нашого краю. Богдан Ткачик привіз до міста на берегах Золотої Липи понад 45 картин. Це роботи із серії "Босими стежками Богдана Лепкого", "Польові дороги України", "Карпати гинуть".

Відомий бережанський художник Олег Шупляк зауважив, що роботи працелюба Ткачика просякнуті глибоким символізмом та українським духом. Неповторна манера малювання вирізняє його поміж інших майстрів пензля.

Нинішній вернісаж для Бережан - велике свято, бо майстри рівня Ткачика не завжди мають можливість приїхати сюди. Старший науковий співробітник музею Ірина Ухман при нагоді згадала про пленер художників "Село Жуків сам Бог малював". Пленер провели у садибі Оксани та Мирона Постоланів з Бережанщини. Працював там і Богдан Ткачик. Природа Опілля зачепила найпотаємніші струни в душі мистця, і одну з картин він подарував музею. До речі, це традиція пана Богдана: де б не працював, одне своє полотно дарує місцевому осередку культури.

Вернісаж Ткачика зібрав цікавих особистостей. Серед них - товариш Ігоря Герети та Бориса Демківа, викладач Бережанського агротехнічного інституту Ігор Гудь. Саме він нагадав присутнім про те, що свою першу виставку Богдан Ткачик відкривав колись у Бережанському технікумі. Організували подію обласний комунальний музей імені Богдана Лепкого та Бережанський ДІАЗ.

Валентина СЕМЕНЯК

Фото з архіву музею імені Лепкого

 

Вибір читачів за тиждень

Відео