День Незалежності у Тернополі розпочався з міні-футболу (фото, відео)

Турнір з міні-футболу на честь Героя з Тернополя Андрія Юркевича організувала сьогодні обласна рада. Зголосилось взяти учать у змаганнях 9 команд.

Турнір освятили священнослужителі. Влада обіцяє проводити його щорічно.

«Терен» запитав у голови ОДА Степана Барни, як іще вшановуватимуть пам'ять наших Героїв. Відповіді -  у відео.

- Вітаємо, пане Степане! Сьогодні свято у Тернополі розпочалося з відкриття футбольного турніру. Кому він присвячується та як часто буде відбуватись захід?
- По-перше, надзвичайно приємно розпочати так День Незалежності, з футбольного турніру імені Андрія Юркевича. Він колоритна та цікава особистість, я його добре знав. По-перше, він патріот. Незважаючи на те, що був успішним підприємцем, він підтримував фрі-файт. А, по-друге, він сам прийняв рішення піти захищати Вітчизну і записався добровольцем в Айдар. Це є свідченням доброго патріота і людини, котра вболіває за долю України. Для нас важливо, щоб така героїка, яку започаткував сьогодні Василь Петрович Хомінець, в частині проведення турніру імені Героїв була невід'ємною складовою виховання будь-якої молодої людини в Тернопільській області. Ми сподіваємось, що цей турнір буде мати постійне місце до Дня Незалежності, ми будемо мати можливість вшанувати наших героїв, і це будемо робити у всіх без винятку районах Тернопільської області.

- Такі турніри будуть відбуватись щорічно?
- Так, попередньо ми домовились, що щорічно на День Незалежності ми будемо проводити такий турнір аматорського формату міні-футболу, який дасть можливість згадати наших хлопців і почати добре день, День Незалежності.
- Яким чином будете вшановувати пам'ять наших героїв, уродженців Тернопільщини?
- В нас є цілий комплекс заходів, присвячений цьому. По-перше, це відкриття дошок пошани у всіх школах області, де навчались Герої, по-друге, - це висвітлення їхньої біографії у ЗМІ і створення фільмів про них. Ми над цим активно працюємо і сьогодні маємо певні результати. В Тернопільській області ми вже відкрили близько 30 меморіальних дошок на приміщеннях шкіл та будинків, де жили хлопці. Ми будемо це продовжувати, бо для того, аби зберегти нашу незалежність, ми змушені і воювати, і проливати кров. Я думаю, що навіть моментом популяризації виховання молоді це буде популяризація імен героїв, котрі віддали своє життя за Україну. 

- Як варто святкувати День Незалежності України?
- Однозначно радісно. Особисто для мене це свято і святкую повноцінно. Сьогодні щойно відкрив турнір, далі буду мати зустріч з представниками грузинської делегації на чолі з головою ВР Аджарії, представниками Грузії, далі футбол на кубок області. Кожного разу День Незалежності для мене по життю - важливий день, який я дуже люблю. 
- Привітаєте тернополян з Днем Незалежності?
- Вітаю з Днем Незалежності. Віри, любові та гараздів.

Оксана СЛОБОДЯН 

Вибір читачів за тиждень

Відео