Новий податок на авто: названо розмір

Податок на авто віком до 5 років становитиме менше 1000 грн в рік. На думку заступника міністра фінансів Олени Макеєвої, нинішню систему оподаткування автомобілів необхідно міняти. Про це вона заявила на брифінгу в Українському кризовому медіацентрі.
“У Мінфіні пропонують обкласти додатковим податком усіх власників автомобілів, які експлуатуються менше 5 років.
Податок повинен становити менше тисячі гривен, скажімо, 800 гривень. Для власників автомобілів молодше 5 років сплатити 800 гривен. Упродовж року – це невеликі гроші. А для бюджету – це великі гроші, які можна витратити на будівництво доріг і розвиток інфраструктури”, – говорить Олена Макеєва.
Вона розкритикувала нинішній податок на розкішні автомобілі і заявила, що його треба міняти. За її словами, в Мінфін надійшло багато скарг на новий податок від громадян. У міністерстві визнають, що податок несправедливий, адже далеко не усі автомобілі преміум-класу мають об’єм двигуна більше 3 л., і навпаки – не кожне авто з великим двигуном є розкішшю.
Вихід фахівці Мінфіну бачать у створенні спеціального списку “люксових” і “преміальних” автомобільних марок, які підпадатимуть під дію податку. Туди входитиме 10-15 марок автомобілів, які виберуть в уряді і ствердять додатковим розпорядженням.

Джерело: autopalace.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео