Незабаром для школярів пролунає перший дзвоник

    Уже наступного вівторка перший дзвоник пролунає для 24 300 учнів шкіл Тернополя. Змін у навчальній програмі цьогоріч не буде. Лише для дев’ятикласників введуть новий предмет «Захист вітчизни», який раніше вивчали у 10-11 класах.

     До перших класів у 2015 у Тернополі піде 2 978 дітей, а це на 200 учнів більше ніж торік. Списки школярів тільки формують, адже не усі батьки повідомили у школи про зміни у планах на навчання дітей. Найбільше першокласників у Тернополі набрали у загальноосвітню школу №24.

«У цій школі взагалі навчається найбільша кількість дітей, так як вона знаходиться у центральній частині міста і чимало батьків працюють саме у цьому районі. У навчальному закладі, окрім того, є спальні кімнати, створені за санітарно-гігієнічними вимогами щодо навчання та виховання першачків. Але й в інших центральних школах набір теж постійно перевантажений», - розповіла заступник начальника міського управління освіти і науки Ірина Сум.



 

За рекомендацією Міністерства освіти і науки України у школах Тернополя перший урок буде на національно-патріотичну тему. Про що саме розповідати дітям вчителі мають обрати власноруч, але зважаючи на вік учнів.

Осінні канікули розпочнуться з 26 жовтня і триватимуть до 1 листопада, зимові – з 28 грудня по 10 січня, а весняні – з 21 по 27 березня.

Додамо, що з-поміж 24 300 учнів в 2016 навчальному році школу завершать близько 1200 учнів. Хто боротиметься за срібні і золоті медалі стане відомо лише після першого семестру.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Вибір читачів за тиждень

Відео