Пенсіонерку розвели, як дитя (відео)

74–річна тернополянка повідомила тернопільських правоохоронців, що стала жертвою шахраїв. Її пограбували на тисячі гривень.

За словами слідчого Тернопільського міськвідділу Володимира Сольника, потерпіла та зловмисники познайомилися на центральному ринку. Жінка та чоловік шукали де б переночувати, чи зняти квартиру на кілька днів. Тернополянка запропонувала одну із своїх кімнат.

Зловмисниця запропонувала познайомитися ближче – почала розпитувати про рідних пенсіонерки. Дізнавшись про хворобу сина, одразу представилась ворожкою і запропонувала свої послуги. Щось пошептавши, жінка заявила, що на мужчині сильний прокльон і поробили його на...заощадженнях жінки та золотих прикрасах.

Довірлива хазяйка квартири одразу дістала з шафи шубу, в кишені якої ховала зібрані гроші і золото. Шахрайка загорнула усе в газету, начебто провела якийсь ритуал, і заховала пакунок назад до шафи. Наказавши пенсіонерці молитися, жінка пішла викидати на вулицю речі, задіяні в ворожбі. Потерпіла довго чекала повернення квартирантів і таки заглянула до сховку. Там побачила лише газету. Горе-ворожка зі своїм спільником викрали 14 тисяч гривень і 7 золотих прикрас.

Розпочато кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Правоохоронці розшукують зловмисників.

Завдяки камерам спостереження з крамниці поблизу помешкання потерпілої вдалося зафіксувати одного з шахраїв. Будь-яку інформацію, яка допоможе у розслідувані злочину, повідомляйте за телефонами у Тернополі 27-17-10, 27-12-58, 067 354 15 35.

Тамара КОБЛИК

Вибір читачів за тиждень

Відео