Чотири велосипеди викрали у Тернополі

В усіх випадках двоколісники щезли з одного і того ж будинку на вулиці Карпенка, 22 “А”. Кожен із велосипедів був пристебнутий фіксуючим тросом до перил на сходових клітках під’їзду.

Загальна сума збитків, в яку оцінили свої велосипеди господарі – 18 тисяч 500 гривень.

Від початку року правоохоронці зареєстрували близько сотні випадків крадіжок велосипедів у Тернополі. Міліціонери стверджують, що останнім часом кількість викрадення двоколісних транспортних засобів зросла. Не виключають правоохоронці і те, що невідомі працюють групами із використанням транспорту для перевезення краденого.

Переважно викрадають велосипеди зі сходових кліток під’їздів та приміщень для сушіння одягу. Аби убезпечити себе від подібних фактів, правоохоронці закликають на ніч забирати велосипеди до квартир та інших закритих приміщень, оскільки тросові велозамки не ненадійні.

Бути обережними потрібно і покупцям двоколісників. За словами керівника міського відділу міліції Петра Гукалюка, крадії, як правило, продають якісні велосипеди в 2-3 рази дешевше від їхньої реальної вартості. Якщо ж вам пропонують хороший велосипед за “смішну” ціну, вимагайте у продавців документи, які підтверджують, що він куплений та привезений з Європи. Обов’язково потрібно звірити дані в документах з номерними табличками на рамі велосипеда.

Усіх, хто має будь-яку інформацію щодо продажу подібного товару чи щодо завантажування велосипедів у підозрілу автівку, правоохоронці просять повідомляти на лінію “102″.

Джерело: dosie102.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео