Кредитні шахраї «розвели» тернополян на мільйон

Прокуратура області викрила шахраїв, які 2 роки видурювали у людей гроші за «привабливі» кредити.

Оголошеннями «Гроші швидко! Без довідки про доходи!» або «Довгостроковий кредит з нульовим відсотком» вже нікого не здивуєш. У ЗМІ вже не раз попереджали, як виявити «кредитні лохотрони», за якою схемою вони працюють, які договори пропонують і що кредити вони насправді не видають. Втім, наївних тернополян не меншає.

Так, упродовж 2014-2015 років до фірми, яка діяла під виглядом кредитної спілки, звернулося понад 100 жителів Тернопільщини, проте ніхто з них обіцяної позики так і не отримав.

Зокрема, кредитори обіцяли потенційним клієнтам видати грошову позику на вигідних умовах і, як правило, без будь-яких документів про доходи, але за умови, що вони попередньо сплатять перший грошовий внесок. До «добродіїв» звертались люди, які терміново потребували грошей, але не могли отримати кредит у банку або іншій фінустанові. Як результат, ні чужих, ні власних грошей вони не отримали.

Встановлено, що четверо учасників злочинної групи, використовуючи офісне приміщення у місті Тернополі й пропонуючи швидке оформлення кредиту за програмою «Платинум гроші», «нагріли» довірливих тернополян на майже 1 млн. грн.

Поки що прокуратура Тернопільської області повідомила про підозру у шахрайстві лише організатору злочинної групи. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Юлія НІКІТІНА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео