На будівлі Млиновецької школи встановили меморіальну дошку Назарію Кулинцю

У Млиновецькій школі, що на Зборівщині, загиблий боєць АТО здобував освіту, тож вчителі, односельчани пам’ятають земляка з дитинства. Життя Назарія Кулинця, солдата, снайпера 2 мотопіхотного відділення 2 мотопіхотного взводу, обірвалося раптово 1 лютого 2015 року в результаті отруєння чадним газом під час пожежі та вибуху складу боєприпасів у польовому таборі ЗСУ поблизу с. Червоний Чабан Херсонської області.
Урочисто відкрили знак в неділю, 30 серпня. Священики о. Тадей Нога, о. Андрій Мушинський та о. Михайло Піняга відслужили панахиду за загиблим та освятили дошку.
«Вдивляючись в обличчя загиблого Героя, ми усвідомлюємо, що Україна втратила сміливого, достойного сина. Назар стане прикладом мужності, справжнього патріотизму, героїзму для багатьох майбутніх поколінь, і меморіальна дошка, встановлена при вході до школи, в якій він навчався, буде тому підтвердженням. Герої не вмирають, вони вічно житимуть у наших серцях. Ми будемо пам’ятати про них», - сказав у своєму виступі голова районної державної адміністрації Ігор Яворський.
Вшанувати пам'ять загиблого земляка прийшли рідні Назарія, його друзі, вчителі, учні, громадськість. Посмертно Назарій Кулинець нагороджений орденом «За мужність».

Джерело: zboriv.net

Вибір читачів за тиждень

Відео