Технік-лаборант із Донецька стала підприємцем на Тернопільщині

Ларису Лотухову, як і багато внутрішньо переселених осіб з Донецька, звільнили з роботи. Технік за освітою, 28 років вона пропрацювала у Донецькому регіональному центрі з гідрометеорології, а потім залишилась, здавалось би, біля розбитого корита. Але жінка поставила перед собою завдання не втрачати надію.

З метою працевлаштування Лариса Лотухова звернулася до Монастириського центру зайнятості.

«А яке навчання можна здобути в центрі зайнятості?», «А яка для мене є підходяща робота?», «А що таке допомога, виплачена одноразово?»… Її цікавило все!

Відвідавши семінари з підприємницької діяльності, вона вирішила відкрити власний бізнес з продажу овочів та фруктів на ринку. Її ідея має перспективу, адже на продукти харчування є постійний попит, а розуміння важливості індивідуального підходу до клієнтів має успіх. Крім того, за результатами професійної консультації із застосуванням психодіагностичного тестування для виявлення сфери професійної діяльності у пані Лариси були виявлені яскраві риси підприємця.

Пройшовши курси підвищення кваліфікації за напрямком «Менеджмент малого підприємництва» та захистивши бізнес–план на тему: «Роздрібна торгівля з лотків і на ринку», днями вона отримала виписку з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців та у центрі зайнятості - одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Шлях пані Лариси – це позитивний приклад для всіх, як не впадати у відчай під час складних життєвих обставин, а шукати можливості і рухатися вперед.

Джерело: Тернопільський регіональний центр зайнятості

 

Вибір читачів за тиждень

Відео