Тернопіль поб’є туристичний рекорд цього року?

Понад 66 тисяч туристів відвідали Тернопіль за 8 місяців цього року, тоді як план до кінця року – 80 тисяч туристів. Окрім того, місто вже практично виконало план туристичного збору на рік.
- Основним показником, яким ми оцінюємо роботу нашого управління в тому числі, - це кількість туристів і туристичний збір, – каже начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека. – Тож саме за рахунок 8 місяців ми майже виконали річний план туристичного збору. Так, станом на 1 вересня орієнтовний показник туристичного збору – понад 62 тис. грн. при плані 65 тис. грн. Кількість туристів за останніми підрахунками – 66 тисяч чоловік при плані 80. Звичайно, до кінця року цей показник буде більший, адже в місті відбудеться ще багато заходів. І цей рік у порівнянні з минулим роком, незважаючи на кризу в туристичній галузі, є позитивним для нашого міста.
Юрій Дейнека пояснив також, як рахували кількість туристів у місті.
- Кількість туристів розраховується на основі туристичного збору, адже готелі дають нам інформацію про кількість проживаючих, – каже він. – Туристичний збір – це один відсоток від загальної суми і середній показник суми за проживання в готелі. Як кажуть науковці, кількість туристів, які проживають у готелях, треба множити на два, тому що є частина туристів, яка не живе у готелях, а у інших місцях. Відтак насправді є набагато більше.

До слова, упродовж 2015 року у Тернополі відбулося 9 фестивалів і до кінця року буде ще мінімум шість, додає пан Дейнека.
Джерело: 20 хвилин

Вибір читачів за тиждень

Відео