Батьки на передовій, діти - в Аджарію (фото)

Сьогодні, 5 вересня, з Тернополя в Аджарію на відпочинок відправилося 19 дітей учасників АТО. Організувала поїздку обласна рада на чолі з Василем Хомінцем. 
Вітальні слова, благословення священнослужителів, обійми батьків взяли із собою діти в дорогу.
"Ваше завдання - здобувати враження. Дуже багато людей зробили все можливе заради того, аби ви поїхали на відпочинок", - сказав Василь Хомінець. 
Гроші на поїздку використали з депутатських допомог (щомісяця депутат обласної ради отримує 1000 грн. на виділення допомоги). На одну дитину витрачено до 6000 грн. В ці кошти включено трансфер до Борисполя та авіапереліт до Батумі. Відпочинок на території Грузії взяла на себе приймаюча сторона.

"Критеріями відбору дітей в першу чергу були сім'ї загиблих і поранених учасників АТО" - говорять волонтери, які вибирали кандидатів на поїздку. 

Хлопці й дівчата віком від 9 до 15 років не бояться пропустити 2 тижні навчання, обіцяють, що обов'язково надолужать навчальну програму.

"Я хочу гарно провести час, вже був закордоном, але в Грузію їду вперше, думаю, мені сподобається" - сказав десятирічний Максим Ференц. 
У подорож з собою мандрівники прихопили українські прапори і сувеніри.
Оксана СЛОБОДЯН

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео