Побачити військові урочистості з нагоди першої річниці 44 артилерійської бригади запрошують тернополян

Минув рік відтоді, як 9 вересня 2014 року, за дорученням Президента України, 44 артилерійська бригада запрацювала у Тернополі. З нагоди цього свята військові запрошують усіх охочих на концерт і солдатську кашу у частині на вулиці Дубовецька,1.

Відзначати першу річницю бійці 44 артилерійської бригади розпочнуть о 9:00. У частині вишикують весь присутній у Тернополі особовий склад. Згодом урочистим маршем бійці пройдуть до меморіальної стели з іменами військових, які героїчно загинули у зоні АТО. Після її відкриття та освячення усі присутні перейдуть у клуб, де нагородять бійців державними відзнаками.

«Окрім цих заходів, на стадіоні нашої частини буде святковий концерт, під час якого працюватиме польова кухня, виставка зброї та кількох одиниць техніки і гармати. Багато показати не можемо, так як усе, що маємо передаємо у зону АТО. Усі заходи триватимуть з 9 до 14 години і наше свято хочемо розділити із тернополянами, тому запрошуємо усіх охочих», - розповідає тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира 44 артилерійської бригади майор Андрій Бойко.

Присутніх на святкуванні військовослужбовців буде небагато, адже 98% бійців 44 артилерійської бригади, а це кілька тисяч чоловік, з листопада минулого року і по сьогодні виконують бойові завдання у Луганській і Донецькій областях. За цей час, за мужність, героїзм та успішність виконання бойових завдань 66 військовиків отримали державні нагороди, 10 із них посмертно.

Незважаючи на те, що з початком війни на сході відновлення військової частини домагалися наші депутати, зокрема і теперішній голова обласної держадміністрації Степан Барна, у військових сьогодні чимало проблем.

Очільник краю сказав, що і зараз стратегією обласної влади є відновлення військових формувань на території краю, тому бійцям в облдержадміністрації допоможуть.

«Ми хочемо подякувати усім волонтерам, хто долучається до відновлення 44 бригади, і дякуємо усім військовослужбовцям, які виконують бойові завдання в АТО. Хочу зазначити, що в цей час є багато проблемних питань – це і перехід на контрактну службу у ЗСУ, і відбудова військової частина та повернення їй землі. У свою чергу ми зараз намагаємося відновлювати військові об’єкти області і сприяти виділенню квартир військовослужбовцям – 10 у Тернополі і 15 в області».

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео