На землю Бережанського інтернату зазіхнули місцеві депутати

Бережанська міська рада прийняла незаконне рішення відібрати землю в дітей, серед яких є й сироти. Йдеться про ділянку площею 2 га, в якій вже декілька років відмовляють місцевій загальноосвітній школі-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання. 

Як повідомили «Терену» працівники інтернату, судова тяганина триває з 2011 року. В міській раді не лише відмовляють закладу у спортивному майданчику, але й надали дозволи фізичним особам на будівництво гаражів на території інтернату.

Останнє таке рішення було у жовтні 2014 року, коли на сесії міської ради безпідставно відмовили школі-інтернату в оформленні за нею права постійного користування земельною ділянкою площею 2 га для обслуговування будівель та спортивного майданчика.

Школу-інтернат відкрили у 1956 році на базі Бережанського педагогічного училища. Заклад розрахований на 150 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. З ними працює 51 вчитель і вихователь, зокрема - заслужені тренери й спеціалісти вищої категорії.

Прокуратура та суд все ж визнали дії місцевої влади протиправними. Встановлено, що дітей місцеві депутати хотіли залишити без землі, чим порушили права та законні інтереси навчального закладу на достатню матеріально-технічну базу для організації навчального процесу.

Прокуратура вимагає передати школі-інтернату земельну ділянку

Бережанський районний суд задоволив позовні вимоги в повному обсязі для виділення ділянки площею 2 га в постійне користування. Проте працівникам інтернату розслаблятися ще рано, адже міська рада подала апеляцію.

Юлія НІКІТІНА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео