На Тернопільщині відкриють школу ножового бою

У Бережанах невдовзі стартує новий соціальний проект під назвою «Дике поле». 
Вже більше року у місті Тернополі активно діє військово-патріотичний вишкіл «Захисти свій дім». В рамках цієї громадської ініціативи проходили первинну військову та тактико-медичну підготовку представники добровольчих батальйонів, медики, журналісти, які потім відбували в зону проведення антитерористичної операції. 

Тисячі тернополян та жителів Тернопільської області навчалися в рамках вишколу «Захисти свій дім». Багато хто з них і по сьогоднішній день воює на сході нашої країни в лавах ЗСУ та добровольчих формувань. Неодноразово інструкторський склад вишколу запрошувався для проведення навчань у районних центрах Тернопільщини.
Даний проект має на меті сформувати у широких верств населення культуру поводження зі зброєю шляхом:
1. Дослідження питання культури поводження зі зброєю в інших країнах світу
2. Формування стійких знань законодавства в сфері придбання, обігу та користування зброєю.
3. Організації та проведення серії лекцій та тренінгів, спрямованих на отримання теоретичних знань та практичних навичок поводження зі зброєю.
4. Створення популяризаційної та пізнавальної літератури, зйомка документальних передач, метою яких є поглиблене вивчення видів зброї, їх порівняння, наведення прикладів застосування на користь суспільства і закону як простими громадянами, так і представниками правопорядку та ін.
5. Можливого створення у Тернопільській області громадської організації, яка буде представляти інтереси власників зброї.
Інструкторський склад пропонує підготувати стаціонарних інструкторів в Бережанах. Інструктори системно навчатимуть студентів та учнів старших класів загальноосвітніх шкіл юридичним, психологічним та технічним нормам поводження з вогнепальною та холодною зброєю. Реалізація проекту забезпечить відповідальне ставлення та свідоме використання дозволеною законом зброї в цілях самозахисту та охорони громадського порядку.
Також у рамках нашого проекту буде відкрито школу ножового бою, пише БЕРЕЖанський ІНФОрмаційний портал.

Вибір читачів за тиждень

Відео