У поетико-музичній мандрівці «Atlas Estremo» Юрія Андруховича побували тернополяни

Книжковий фестиваль «Бук сквер» у тернопільському арт-барі «Коза» Юрій Андрухович розпочав разом із польським гуртом «Karbido». Митці репрезентували проект «Atlas Estremo» - джазову імпровізацію в одиничних нотах, передану у 13 композиціях.

Ці музичні твори створені за текстами письменника із роману-мемуарів «Лексикон інтимних міст». Подорож у західному напрямку, 13 міст, обраних із книги, створює поетичну географію, доторкаючись чи не до всієї земної кулі.

«Мандрувати починаємо у Берліні і закінчуємо у Вроцлаві, який для більшості музикантів є рідним  містом. У нас є композиції навіть про Ужгород, Львів, Дрогобич, Київ, у музиці і текстах відображаємо своє сприйняття Лондона, Нью-Йорка, Москви, Мінська, Антверпена і Варшави. Тож у звуковій імпровізації передаємо ніжність, гнів, скепсис, іронію і смуток, композиції дуже чуттєві. Мені подобається приїжджати у Тернопіль, і я радий, що ваше місто увійшло до туру. Поки що ми тільки розганяємося, концерт у Тернополі у нас третій, але сил берегти ми не будемо!».

Співати адаптовані під музику творіння Юрію Андруховичу подобається ще з початку 1990-х років, оскільки музика допомагає краще відкрити задум автора. Із гуртом «Karbido» письменник співпрацює уже 10 років.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео