81 – не привід відмовляти собі у «золоті». Щойно завершилася «Тернопільська Озеряна» (фоторепортаж)

124 учасники – 100 чоловіків та 24 жінки, з Тернополя і області, а також з Чернівців, Одеси, Івано-Франківська та Львова пробігли 9 км 250 м навколо Тернопільського ставу. На першій «Озеряні» у 1997 році їх було лише 10. Навіть погода підтримала ідею здорового бігу – хоча небо було постійно похмурим, дощ пішов лише по прибутті останнього з учасників.

- Оздоровчий біг – це заняття, що доступне кожному. І саме склад учасників сьогодні показує нам, що біг не створює жодних обмежень – ні у віці, ні в спортивній підготовці. Адже зрозуміло, що не всі з учасників прийшли сюди за перемогою – дехто просто хоче спробувати свої сили, когось взяли за компанію. Але для всіх нас біг - це корисно і потрібно. Це треба робити щодня - каже керівник департаменту фізкультури і спорту ОДА Віктор Мацикур.

Наймолодшій учасниці забігу Ірині Сеневській – лише 7 років. Найстаршому – львів’янину Миколі Нестеренку – 81. Дівчинка зійшла з дистанції першою, а пенсіонер зумів не лише пройти її повністю, а ще й отримати «золото» у віковій категорії «за 75».

Нагороди було розділено на 12 вікових категорій. Проте першими серед чоловіків в загальному заліку до фінішної лінії прийшли Андрій Коцюбко з Козівського району з результатом 31.22 хв., Віталій Волинець з Тернополя та Андрій Галасюк з Бережан.

Серед жінок переможницею вже третій рік поспіль стала студентка ТНПУ ім. В. Гнатюка Наталія Олійник. Вона подолала трасу за 32.27 хв, що лише на 2 секунди довше за наявний кращий «жіночий» результат «Озеряни». Останній, до речі, в 2013 році Наталія і показала.

«Чоловічий» рекорд залишився не підкореним – його встановив у 2011 році відомий тернопільський легкоатлет Іван Стребков – 28.03хв.

Після забігу в рамках святкування Дня фізичної культури та спорту пройде ще й фестиваль водних видів спорту.

Тамара Коблик

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео