Зірка світової опери вже у Тернополі

Солістка Римської та Мадридської опер Софія Соловій вчора приїхала до Тернополя, аби розпочати підготовку до свого виступу в рамках відкриття концертного сезону  в обласній філармонії. Новий сезон стартує цієї неділі, 13 вересня, у драмтеатрі.

Софія Соловій розповіла «Терену» про початок кар’єри та про особливості її недільного виступу.

Оперна співачка, яка вийшла на світовий рівень, родом зі Львова і ніколи раніше не виступала у Тернополі, але каже, що про вдячну місцеву публіку наслухалася вдосталь. Софія Соловій поділилася репертуаром виступу: тернополяни матимуть змогу насолодитися італійськими романтичними композиціями, австрійською оперетою, виконанням творів Моцарта, а також українськими народними піснями.

Попри постійне проживання і визнання в Італії, Софія Соловій часто приїздить в Україну і гордо називає себе українкою.

«Я вивчаю культуру і людей Італії, але вона ніколи не стане моєю. Я завжди залишаються українкою, де б я не була. Національність – це не штамп в паспорті. Це культурна формація особистості», - зізналася пані Софія.

Нагадаємо, відкриття 76-го концертного сезону Тернопільської обласної філармонії відбудеться 13 вересня о 17:00 в приміщенні драмтеатру ім. Т.Шевченка. Охочі потрапити на концертне дійство можуть придбати квитки у касі філармонії.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео